Language
/ Kontakt /

Богдана Близнюк: моя любов - то армреслінг! >>>

Богдана Близнюк: моя любов - то армреслінг! # Siłowanie na ręce # Armwrestling # Armpower.net

Я завжди хотіла потрапити на Європу, але ніколи не думала що вийде зараз, при таких обставинах. Так, срібло і бронза це мої найцінніші нагороди на даний момент. ()

IFA European Armwrestling Championship - Rumia, Poland 2022
28 — 29.05.2022.

Kategoria seniorek, lewa ręka – medal brązowy; prawa ręka – medal srebrny. Poznajcie reprezentantkę Ukrainy.
Богдана Близнюк! Zapraszam! Категорія сеньйори, ліва рука – бронзова медаль, права рука – срібна. Богдана Близнюк! Запрошую!

PeSzy: Jak poznałaś armwrestling i jakie były twoje początki w tym sporcie?
Як дізналась про армрестлінг і як почала займатись?

Богдана: Вперше я спробувала, що таке армрестлінг під час змагань в університеті (десь в 2014). Дуже легко отримала перше місце і з'явився азарт. І з того часу почала робити перші кроки в тренуваннях. В 2015 познайомилась на змаганнях зі своїм майбутнім чоловіком і ми почали тренуватися разом. В 2016 забрала золото на ліву і срібло на праву на чемпіонаті України з армреслінгу по юніорам. В 2017 вже виступила по дорослим і мала 3 на праву. З 2018 по 2020 не тренувалася взагалі, потім поступово намагалася відновлювати форму. Займалася нерегулярно, прогрес був мінімальний. Дякуючи Оленці Кузьмич і організованому нею Kyiv Open Cup мала можливість брати участь в змаганнях в рідному місті, так як їздити можливості не було. До чемпіонату Європи розпочала підготовку з лютого 2022.

PeSzy: Co było dalej?
І що було далі?

Богдана: Взагалі 2 роки чи навіть більше випали через вагітність і народження донечки. Можна сказати, що регулярні тренування на армреслінг за останні 5 років в мене з лютого місяця цього року. До того я постійно щось намагалась робити, зажимала еспандери(закривала CoC 1.5), на GM-150 в мене рекорд 71 кг, пробувала себе в армліфтингу. Але найбільша моя любов - то армреслінг.

PeSzy: Jak oceniasz swój start w Rumi?
Як оцінюєш свій виступ у Румі?

Богдана: Я завжди хотіла потрапити на Європу, але ніколи не думала що вийде зараз, при таких обставинах. Так, срібло і бронза це мої найцінніші нагороди на даний момент. Я трохи засмучена тим як відборолась моя ліва рука, бо програла якось дуже швидко, без боротьби. Зате на праву вже виклалась на повну, боролася до останньої краплі сил, виграла у фіналі і програла потім у суперфіналі. Дуже сподобались суперниці - сильні і красиві. А, не знаю чи ви бачили, відразу після суперфіналу я хотіла обійняти свою суперницю і випадково вдарила суддю в ніс.

І була настільки на емоціях після поєдинку, що навіть не вибачилась. А потім як відійшла - почала шукати контакти, знайшла фейсбук, вибачилась.

А ще мені дуже сподобалось, як інші команди підтримували один одного, вболівали, давали поради і відчувала як цього не вистачало нашим. З залу мене підтримували також мама з донькою. Ну і звичайно я багато вболівала за учасників інших країн. За час мого життя в Польші - познайомилась з чудовими спортсменами і тому щиро раділа їх медалям як і українським. Знаєте, останнім часом мені здається наче кордону між Польщею і Україною більше немає, наче ми і справді одна країна. Зворушена їх підтримкою і допомогою.

PeSzy: Gdzie teraz mieszkasz i trenujesz?
Де ти зараз проживаєш і тренуєшся?

Богдана: Щодо мого життя - зараз я мешкаю у Кракові з донькою і мамою. Працюю і навчаюсь в аспірантурі в Інституті каталізу і фізикохімії поверхні Польської академії наук. Мої наукові керівники і колеги - теж неймовірні люди і я дякую Богу за те що дарує мені можливість зустріти таких людей на шляху. Тренуюсь в Energym - де тренер Dariusz Groch. Але програму тренувань мені пише Сергій Гоненко.

І здається, що все добре. Але це не так - війна. Про це важко говорити. Ми всі страждаємо і всі боремося. В Україні багато рідних і близьких, друзів, постійно є за кого переживати. Я чекаю на перемогу України і мрію щоб на Чемпіонат світу приїхала команда у повному складі.

PeSzy: Dziękuję za rozmowę. Mam nadzieję, że spotkamy się na Mistrzostwach Świata we Francji? Дякую за розмову. Маю надію, що зустрінемося на Чемпіонаті Світу у Франції

Богдана: Звичайно зустрінемось. Я вже розпочала підготовку. Дякую за теплу розмову. Хотіла ще додати, що зараз багато українських армреслерів боронять нашу неньку. Я бажаю їм всім сил і поверайтесь живими.
Тримаймося, перемога за нами!

Elena Kuzmych:

Богдана - одна з найсильніших і найтитулованіших атлеток України! Вона - реальний приклад справжньої українки! Пишаюсь її красою, розумом і силою!

Dariusz Groch:

Z Bogdanką znamy się od początku tego roku. Miałem przyjemność siłować się z nią. Jest bardzo silna i bardzo sympatyczna. Na pewno były nadzieję na złoto, bo świetnie radziła sobie na sparingach w Orawie czy na zawodach w Krakowie. Mistrzostwa Europy zweryfikowały i trzeba jeszcze poprzerzucać żelaza. Pozdrawiam!

 

archiwum >>>

Language